Press Release:

Gaby Berglund Cárdenas

Home, Bark and Handmade Paper

Vernissage lördag 14 januari 12-16
Utställningen pågår 14 januari – 12 februari
Öppet tisdag-fredag 13-17, lördag-söndag 12-16

Gaby Berglund Cárdenas, född i Ecuador, har kallat många städer i Asien, USA och Europa för “hemma” innan hon åter slog sig ner i Sverige 2019. Hon tog en masterexamen i konst vid Kyungsung University i Busan, Sydkorea 2011. Cárdenas process involverar medvetet ritualer av upprepning och flöde, som antyder kluvenheten mellan heligt och profant, öst och väst, lätthet och tyngd, skapa och skala bort.

7. Beginning.jpg


Oavsett om hon uppträder, gör installationer, objekt, grafik eller artist’s books, blir den repetitiva aspekten i hennes process, en meditativ ritual för att utforska den fundamentala osäkerheten i tid, rum och varelse eller sociala ojämlikheter med avseende på kön, migration eller etnicitet. Tråd, bläck, tyg, metall och handgjort papper används på metaforiska sätt, samtidigt respekteras hållbarheten.

I över ett decennium har den svensk-ecuadorianska konstnären Cárdenas haft internationella utställningar på prestigefyllda gallerier och museer som Wichita Falls Museum i Texas, USA, Koehnline Museum of Art i Chicago, USA, Beaney Museum of Canterbury i Storbritannien, Hangaram Museum i Seoul, Sydkorea och Lawndale Art Center i Houston, USA.

For more information, please refer to the Gallery’s homepage and magazine (page 5).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s